čtvrtek 13. ledna 2011

Převážně o obytování a nakupování

     Zdravím všechny čtenáře, pravidelné i nově příchozí. Chcete vědět, jak vypadá americká IKEA? Od té naší se liší pouze částkami na cenovce a znamínkem za tím. Jinak se od vstupu až k pokladnám cítíte skoro jako doma. Tedy alespoň já. Včera jsme se všechny tři plus Anne vydaly nakupovat do IKEY (nebo do IKEA?).
     Než jsme se pustily do nákupu, navštívily jsme restauraci. Menu se jen mírně liší od našeho, tak jsem sáhla po osvědčených masových kuličkách s hranolkami. Tady dávají i majonézu zadarmo. Tedy ne zadarmo, za základní menu zaplatíte 3,99 dolarů a to je na místní poměry levný oběd. Možná, že to bylo o něco víc než 3,99, protože tady se platí daň z prodeje, kterou vám připočtou až u pokladny, takže přitažlivá baťovská cena se zvýší o nějaká procenta. Nepřestává mě to mást.
     Nakoupily jsme většinu věcí, které budou potřeba a které nám nebude Anne moct půjčit. Nebylo toho moc, ale některé položky považuji za skutečně důležité - talíře (dva navíc pro případné hosty), příbory, vařečku, naběračku, koš na odpadky v červené barvě (aby ladil k červené štětce na záchod - i takové věci jsou důležité...), a tak podobně. Samozřejmě jsme nesměly zapomenout na voňavé svíčky, zvlášť když byly ve výprodeji.
     Dobrá zpráva pro všechny fanoušky: Zítra se snad budeme stěhovat. Radost z nového bytu kazí jen fakt, že k polovičnímu nájemnému za leden musíme připočítat další položky jako zálohu na utilities (voda, plyn, elektrika), což chápu, ale také vratnou částku (sure deposit), kdybychom náhodou neplatily nájem (jsme přece jen zahraniční studenti) a také pojištění, kdybychom něco v bytě poškodily... Takže se dostáváme na výši plného nájemného. Na konci pobytu nám něco vrátí... aspoň že tak.
     

Žádné komentáře:

Okomentovat