pátek 21. ledna 2011

Knihovny

Naše fakulta skutečně existuje uprostřed kancláří. Číslo 760
     Středa je náš volný den. Můj a Jany S., Jana H. už pracuje na stáži v nejmenovaném ameickém liberálním think tanku, který se zabývá jadernými zbraněmi, mimo jiné.
     Rozhodly jsme se vydat se cestou ke George Mason University Campus, což je areál asi dva kilometry od našeho bydliště. Důvodem byla skutečnost, že naše fakultička v sedmém patře obchodních budov, má smlouvu, že tam smíme chodit do knihovny. Přijde nám to náramně vhod, protože knihy jsou nesmírně drahé (zvlášť když je sečteme dohoromady a přičteme k ostatním vlastním výdajům). Tak každá, kterou objevíme v knihovně je vlastně zisk. Co na tom, že se vždycky projdeme s kilogramy na zádech...
     Omlouvám se za zhoršenou kvalitu snímků, jsou z mého mobilu. Ale myslím, že mají také své kouzlo.




Fairfax není velkoměsto, spíš taková větší vesnička...

Všude ve Fairfaxu mě provází takový anglický pocit.

Ještě k anglickému pocitu...

     Už jsme vyzkoušely "místní lidovou" knihovnu za rohem od nákupního střediska, která na tom není špatně, tedy především s beletrií, samozřejmě, ale něco se našlo i tam.
Místní knihovna ve Fairfaxu.
A pak George Mason Library v areálu rychle se rozvíjející University George Masona. Je to krásný nový areál, neustále se tam něco staví, ale co už je postaveno, stojí za to. Ovšem mé evropské myšlení zůstává stát nad tím, proč je knihovna postavena jako bludiště (jako-cihlami obložené stěny a chodby vyvolávají vzpomínky na Jméno růže) a má dvě centra, kde položky LH - PX (nevím přesně) se nachází v jiné budově. Tam navíc jsou přístupné všem, kteří do této budovy vstoupí, protože je to centrum, kde v přízemí jsou obchody a restaurace a také výpůjční pult a studovna multimédií a v patře v ochozech jsou knihy a stolky pro studenty a také křesílka... Musím uznat, má to styl. Logika ovšem trošku pokulhává... :-)
Dole obchodní pasáž, na ochozech knihovna.

Knihovna. To, aby na studenty nepršelo...


Obrázek, co mi zůstal v mobilu z brněnských Vánočních trhů.. Profesionální úchylka hledat mezinárodní události i tam, kde vlastně nejsou...

Žádné komentáře:

Okomentovat